Sağlık - Cilt ve Saç Bakım

Yüze Buz Sürmek Ne İşe Yarar? Koyu Lekelere Son!

Yüze buz sürmek cilt lekeleri sivilceler siyah nokta ve gözenekler için faydalı mı?

Yüze Buz Sürmek Ne İşe Yarar? Koyu Lekelere Son! Öncelikle, Artık erkek kadın demeden aktif olarak iş hayatından çalışan insanlar topluluğuna sahip bir dünyada yaşıyoruz. Bundan dolayı da yüze buz sürmek, günün yorgunluğunu alarak cildi daha sağlıklı ve gergin hale getirecektir.

Günlük stresin yüzünüzde yüzünüz de yarattığı olumsuz etkilerden bir nebze de olsa kurtulmuş olursunuz. Yüzünüzdeki kan dolaşımı hızlanır. Cildiniz ışıltılı hale gelir. ‘’Buz Yüzü’’ terimi Kore güzellik eğitiminde yaygın olarak kullanılır. Kore’de dünyanın dört bir yanından gelen güzellik bilincine sahip insan parlak ve genç görünmesini sağlamak için, yüzlerini buzla ovdururlar.

Bu metot cilt için birden fazla yarar sağlar.

Yüze Buz Sürmek Hangi Durumlar İçin Faydalı?

Taze dondurucu buz küpü, cildiniz için yıl boyu süren bir kurtarıcı olabilir.

1. Parlayan Ciltlerin Anahtarıdır

yuze buz surmek faydalari - Yüze Buz Sürmek Ne İşe Yarar? Koyu Lekelere Son!
Yüze Buz Sürmek Hangi Durumlar İçin Faydalı?

Herkes parlak ve ışıltılı bir cilt ister ve bunu buz masajı ile sağlayabilirler. Buz masajı cildinizde kan dolaşımını arttırır ve yüzünüzü parlak, sağlıklı bir görünüme kavuşturur.

Yüze buz sürmek, öncelikle kan akışını cildinize ulaştıran damarları daraltır. Bunu dengelemek için vücudunuz, yüzünüzde daha fazla kan dolaştırmaya başlar. Daha fazla kan, daha fazla oksijen ve mineraller anlamına gelir ki bu da sizi canlı ve ışıltılı bir cilde kavuşturur.

2. Cilt Bakım Ürünlerinin Emilimini Hızlandırır

Buz cilde uygulayacağınız tüm ürünleri emer. Gece kremi ya da cildinize serum uyguladıysanız son olarak yüzünüzü buz küpü ile ovun.

Böylece yüzünüzdeki kılcal damarlar daralır ve cildinizde bir çekilme etkisi oluşur. Böylece sürdüğünüz ürünler cildinize daha iyi emilir.

3. Koyu Lekeleri Gidermede Etkilidir

Yüzünüze düzenli olarak buz uygulamak, inatçı koyu lekelerle başa çıkmanıza yardımcı olur. Yapmanız gereken gülsuyu ve salatalık suyunu karıştırıp biraz ısıtmaktır. 

Daha sonra bu karışımı dondurun ve elde ettiğiniz buz küpünü göz alanınıza uygulayın. Ancak bir gecede sonuç beklemeyin. Sonuçları görmek için bu prosedürü birkaç gün tekrar edin.

4. Yüzünüzdeki Akneleri Yatıştırır

Yüze buz sürmek cildinizde yağ üretimi en aza iner. Böylece akneleriniz görünmez olur. Ayrıca sivilce kaynaklı şişliklerin iyileştirilmesinde de işe yarar.

5. Göz Altı Torbalarınıza İyi Gelir

Buz küpü yorgun görünen gözler için çok yararlıdır. Gözaltındaki aşırı sıvı birikimi,  buz küpü ile tedavi edilebilir. Gözlerinizin iç köşesinden, kaşlarınıza doğru dairesel hareketlerle yüzünüzü ovun. Bu uygulama şişliğin azaltılmasına yardımcı olur.

6. Gözenekleri Küçültür

yuze buz surmek gozenekleri sivilceleri onler - Yüze Buz Sürmek Ne İşe Yarar? Koyu Lekelere Son!
Gözenekleri Küçültür

Yüzünüzün doğal yağları ve terlemeyi açığa çıkaran gözenekleri vardır. Bu sayede cildiniz temiz tutulur.

Ancak kirler gözeneklerde biriktiğinde sivilceler oluşur. Yüzünüzü buz küpü ile ovuşturduktan sonra yıkarsanız, gözenekler daralır. Böylece cildiniz daima temiz kalır.

7. Fondöteniniz Kusursuz Görünür

Bu her zaman geçerli bir güzellik hilesidir. Fondöten uygulamadan önce yüzünüzün üzerine bir buz küpü sürün. Böylece makyajınız uzun süre kusursuz bir şekilde dayanır.

8. Yüze Buz Sürmek Kırışık Görünümünü Azaltır

Yaşınızı küçültemezsiniz ama yaşlanma belirtilerini kontrol edebilirsiniz. Yüze buz sürmek kırışıkların ve yaşlanma belirtilerinin kontrol edilmesine yardımcı olur. Sadece mevcut olan çizgileri azaltmakla kalmaz, aynı zamanda yeni hatların oluşumunu da önler.

9. Dudakları Yumuşatır

Çatlamış dudaklara buz küpü sürün. Böylece iltihap oluşumunu azaltırsınız. Çatlamış dudaklarınız varsa, cildinizi ve dudaklarınızı nemlendirmek için bolca su için.

10. Sıcak Döküntüleri İçin Uygun Bir Çözümdür

Buz küpü sıcak havalarda oluşan döküntüleri tedavi etmek için doğal bir ilaçtır. Buzu pamuklu bir bezle sarın ve döküntü olan bölgeyi ovun. Böylece iltihap hafifler ve döküntüler iyileşir.

11. Güneş Yanığını Hafifletir

Güneş yanıklarına karşı çok etkili bir tedavidir. Yanık bölgeye buz küpleri uyguladıktan sonra, inflamasyon ve kızarıklıklarda belirgin azalma gözlenir. Ancak güneş yanığının tamamen geçmesi için uzun zamanda, düzenli uygulama yapmanız gerekir.

12. Cildinizin Aşırı Yağ Sorununu Azaltır

Yüze buz sürmek aşırı yağ üretimini azaltabilir. Bunun nedeni, sürtünen buz küpleri yağ üreten gözenekleri büzüştürür. Böylece aşırı yağlanma önlenir.

13. Cımbız Nedeniyle Oluşan Enflamasyonu Azaltır

Kaşlar cımbızla alındıktan sonra hissettiğiniz ağrıyı uyuşturur ve acıyı azaltır. Ağrıyı uyuşturmak ve iltihaplanmayı azaltmak için, acı hissettiğiniz bölgeyi buz küpü ile ovun.

14. Cildinizde Peeling Etkisi Yaratır

Yüzünüzü sütlü buz küpleri ile ovun. Süt içerdiği laktik asit nedeniyle, tüm ölü cilt hücrelerini temizler. Buz küpü ise cildinize doğal bir parlaklık verir.

15. Doğal Olarak Canlı Görünürsünüz

Son dakikada makyajınızı uygulamak için yeterli zamanınız yoksa kendinize sadece 2 dakika ayırın ve yüzünüzü bir buz küpü ile ovun. Yüze buz sürmek cildinizi canlandırır, kızartır ve güzel bir pırıltı kazandırır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu