Teknoloji

2020 için en iyi Chromebook PC ler Hangileri? Hangisi Daha Performanslı?

en iyi hızlı performanslı chromebook modelleri

2020 için en iyi Chromebook PC ler Hangileri? Hangisi Daha Performanslı? Yüzlerce dizüstü bilgisayar incelendi, performans, pil ömrü ve görüntü kalitesi gibi önemli özellikleri test edildi. Ayrıca, Chromebook’ların performans ve güvenilirlikte tutarlı bir şekilde mükemmel olduğu da hem kullanıcılar hem de uluslararası standartlarda testlerle kanıtlandı.

Pixelbook Go bir Chromebook için bile harika bir performansa sahip ve biraz pahalı olmasına rağmen Windows ve MacOS alternatifleriyle kolayca rekabet edebiliyor.

En iyi Chromebook: Pixelbook Go

en iyi Chromebook Pixelbook Go - 2020 için en iyi Chromebook PC ler Hangileri? Hangisi Daha Performanslı?
En iyi Chromebook: Pixelbook Go

Neden bunu satın almalısınız: Satın alabileceğiniz en iyi Chromebook.

Neden Google Pixelbook Go?

Chromebook’lar, Windows ve Mac’e çok ucuz alternatifler olarak bilinir. Ancak Pixelbook Go, ucuz bir taklit gibi hissettirmiyor. Hemen hemen aynı maliyete sahip bir Windows dizüstü bilgisayar, Pixelbook Go’nun sunabileceği yapı kalitesi, taşınabilirlik ve performans gibi özellikleri içermez. Chrome OS’nin verimliliğinin bununla çok ilgisi var, ancak aynı zamanda Google’ın donanım ekibinin de yeteneğini yansıtıyor. Pixlebook Go, platformunun gücünü artıran eksiksiz bir pakettir.

500 doların altındaki en iyi Chromebook: Lenovo Chromebook Flex 5

Lenovo Chromebook Flex 5 - 2020 için en iyi Chromebook PC ler Hangileri? Hangisi Daha Performanslı?
500 doların altındaki en iyi Chromebook: Lenovo Chromebook Flex 5

Neden Chromebook: Lenovo Chromebook Flex 5 satın almalısınız: Şık, hafif bir kasaya sahip uygun fiyatlı bir Chromebook.

Kimler alabilir: Öğrenciler, aileler

Neden Lenovo Chromebook Flex 5

500 doların altındaki dizüstü bilgisayarlar oldukça nadirdir, ancak 500 doların altındaki Chromebook’lar özeldir. Hiçbiri Lenovo Chromebook Flex 5 kadar iyi değil. Ağırlığı sadece 1,3 kg altında olan 33 cm ebatında bir dizüstü bilgisayardır. Piyasadaki birçok plastik seçeneğin aksine, oldukça sağlam ve iyi tasarlanmış bir dizüstü bilgisayardır.

En iyi özelliği performanstır. Çoğu Chromebook, video konferans veya çok sayıda sekmenin açık olması gibi daha ağır yükler altında sorun yaşayacak olan düşük güçlü işlemcilere sahipken Lenovo Chromebook Flex 5 bu gruba girmez.

10. nesil Intel Core i3 işlemci seçeneğine sahiptir ve bu özellik birçok Windows 10 dizüstü bilgisayarda bulabileceğinizle aynıdır. Lenovo Chromebook Flex 5, kaç tane sekme açmış olursanız olun hızından ödün vermeyecektir.

300 doların altındaki en iyi Chromebook: Samsung Chromebook 4+

Samsung Chromebook 4 plus - 2020 için en iyi Chromebook PC ler Hangileri? Hangisi Daha Performanslı?
300 doların altındaki en iyi Chromebook: Samsung Chromebook 4+

Neden Samsung Chromebook 4+ satın almalısınız: MacBook benzeri bir tasarıma sahip ucuz bir Chromebook.

Neden Samsung Chromebook 4+

200 doların altında bir Chromebook satın alabilirsiniz, ancak muhtemelen aldığınız şey sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Ekranlar soluk ve düşük çözünürlüklü olacak, kasa çirkin olacak ve performans düşecek. Yalnızca 299 dolara mal olan Samsung Chromebook 4+, hala oldukça uygun fiyatlı bir dizüstü bilgisayardır.

Ekranın etrafındaki ince çerçeveler ve gümüş MacBook benzeri estetiğe sahiptir ve bu fiyata bu kadar çekici bir dizüstü bilgisayar bulmakta zorlanacaksınız. Hatta 15 inçlik bir dizüstü bilgisayar için sadece 1,7 kg ağırlığında oldukça hafiftir.

En iyi 2’si 1 arada Chromebook: Lenovo IdeaPad Duet

Lenovo IdeaPad Duet - 2020 için en iyi Chromebook PC ler Hangileri? Hangisi Daha Performanslı?
En iyi 2’si 1 arada Chromebook: Lenovo IdeaPad Duet

Neden bunu satın almalısınız: Tablet olarak da kullanılabilen taşınabilir bir Chromebook.

Neden Lenovo IdeaPad Duet

Google, Chrome OS’nin dizüstü bilgisayar kadar tablet olarak da çalışmasını sağlamak için çok çalıştı. Tüm Chrome OS cihazları zaten Android uygulamalarıyla birlikte gelir, ancak Google yalnızca dokunmatik tablet deneyiminde iyileştirmeler yapmaya devam etmiştir. Henüz iPad ile yazılım açısından rekabet edemez, ancak önemli ölçüde gelişmiştir.

En iyi premium Chromebook: Asus Chromebook Flip C436

Asus Chromebook Flip C436 - 2020 için en iyi Chromebook PC ler Hangileri? Hangisi Daha Performanslı?
En iyi premium Chromebook: Asus Chromebook Flip C436

Neden Asus Chromebook Flip C436 satın almalısınız: Windows dizüstü bilgisayarlarla karşılaştırılabilir bir donanım istiyorsunuz.

Kimler alabilir: Chromebook’larında ciddi bir güç isteyen profesyoneller.

Neden Asus Chromebook Flip C436

Premium Chromebook’lar yeniden canlandı, üst düzey yapı kalitesi, daha hızlı performans ve hatta yüksek çözünürlüklü ekranlar sunuyor. Asus Chromebook Flip C436, son derece taşınabilir ve birinci sınıf kaplamasıyla bu yeni ürünün en iyi örneğidir. Tamamen alüminyum kasadan 1,13 gr ağırlığa kadar, Flip C436’yı 1000 dolarlık bir Windows dizüstü bilgisayar için kolayca karıştırabilirsiniz. Bu, Chromebook için bir başarıdır.

Nasıl test ediliyor?

Dizüstü bilgisayarlar laboratuara girdiğinde, her birinin çeşitli durumlarda nasıl performans göstereceğine bir göz atılmasını amaçlayan işkenceli bir dizi testten geçerler. Sınırlarını belirlemek, günlük kullanımda neler yapabileceklerini ve zorlandıklarında nasıl performans gösterdiklerini öğrenmek gerekir.

Ekran, CPU, GPU ve sabit disk gibi ayrı bileşenleri rakiplere karşı nasıl yığıldıklarını görmek için belirli karşılaştırmalar kullanarak test edilir. Hızı, güvenilirliği test edilir ve en önemlisi, her dizüstü bilgisayarla çok fazla zaman geçirilir.

Üreticinin özelliklerini inceleyerek bileşenlerin kendi başlarına nasıl çalıştığını öğrenebilirsiniz, ancak dizüstü bilgisayarları da bir bütün olarak test etmek gerekir. Sadece her bir bileşenin ne kadar hızlı olduğunu öğrenmek değil, birbirlerini nasıl tamamladıklarını, bir paket olarak nasıl performans gösterdiklerini görmek amaçlanır. Bu şekilde size tam kapsamlı bir öneri verilir.

Bir Chromebook satın almadan önce Android uygulamalarını düşünün

Chrome OS, piyasadaki en sağlam işletim sistemi değil, ancak web’de gezinme, kelime işleme ve temel dosya türlerine göz atma gibi temel özellikleri sağlayarak Chromebook’lar sağlam iş yapar. Ancak bazen bir Chromebook’un sağladığından daha fazlasına ihtiyacınız vardır.

2017’den itibaren, her yeni Chromebook modeli Google Play mağazasını destekler ve Android uygulamalarını çalıştırabilir. Artık Chrome ekosistemiyle sınırlı değilsiniz ve Chromebook’unuzdan bir Android telefondan veya tabletten olabildiğince çok işlevsellik elde edebilirsiniz. Bazı eski modeller ayrıca Android entegrasyonuna sahiptir.

Sizin için bir Chromebook uygun mu?

Pek çok takdire şayan niteliğe sahip olsalar da Chromebook’lar herkes için değildir. Bazı kullanıcılar, özellikle Windows 10 veya MacOS’tan geçiş yaparken, işlevsellik eksikliğinden dolayı hayal kırıklığına uğrayacaktır. Diğerleri, Chrome OS’nin geleneksel işletim sistemlerinden biraz daha sınırlı olduğunu bile fark etmeyebilir. İnternet hızınız normalden daha düşükse, bir Chromebook’la ilgili hayal kırıklıklarıyla da karşılaşabilirsiniz.

Bir Chromebook’un performansını algılama şekliniz, esas olarak mevcut dizüstü bilgisayarınızı veya masaüstünüzü nasıl kullandığınıza bağlıdır. Örneğin Photoshop veya Illustrator gibi özel uygulamaları çalıştırmanız gerekirse, Chrome OS yetersiz kalabilir.

Benzer şekilde, Microsoft Office Suite’e ihtiyacınız varsa ve Google Dokümanlar ile yetinemiyorsanız, bir Chromebook muhtemelen size göre değildir. Öte yandan, çoğunlukla internette gezinen veya diğer çevrimiçi görevlere bağlı kalan kişiler için mükemmel bir çözüm olabilir.

Mevcut dizüstü bilgisayarınızı veya bilgisayarınızı nasıl kullandığınızı bilmek, Chrome OS’nin normal etkinliklerinizi yerine getirip getiremeyeceğine karar vermenize yardımcı olabilir.

Netflix gibi akış içeriğiyle ilgili dikkate değer uyarılar da var. Yine de en sevdiğiniz dizinin bölümlerini indirme yeteneği, belirleyici bir faktör olabilir.

Genel olarak, Chromebook’lar genel amaçlı kullanımda üstün olan cihazlardır. Bir Chromebook’u biraz daha sağlam bir tablet veya klavyeli büyük bir akıllı telefon olarak düşünün. Bir web tarayıcısında veya Android uygulamasında bir işlevi gerçekleştiremiyorsanız, Chromebook muhtemelen onu da yönetemez. Bununla birlikte, bir masaüstü ile akıllı telefonunuz arasındaki boşluğu doldurmak için uygun fiyatlı bir mobil cihaza ihtiyacınız varsa, bir Chromebook sizin için olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu