Wordpress

Toplu WordPress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!

Son zamanlarda kullanıcılar, WordPress’te otomatik olarak yayınlanacak yayınları yani WordPress yazı zamanlama olayını nasıl programlayacağı mızı soruyor.

Bir yazının WordPress’te programlanması son derece kolaydır, ancak bir kerede birden fazla taslağı hızlıca planlamak istiyorsanız ne olur? Toplu zamanlama, yayınlanmayı bekleyen birkaç makaleniz olduğunda kullanışlıdır.

Bu yazıda, WordPress’teki yayınları kolayca nasıl toplulaştıracağınızı göstereceğim.

WordPress Yazı Zamanlama Ne Zaman Yapılmalı? Auto Post Scheduler Kullanımı?

Blogunuzda içerik oluşturan ve yöneten tek yazar sizseniz, WordPress yazı zamanlama özelliğini kullanarak blog postalarınızı kolayca zamanlayabilirsiniz.

Ancak, birkaç yazardan çok fazla gönderiyi düzenlemeniz ve zamanlamanız gerekiyorsa, biraz vakit alabilir. Yerel WordPress zamanlama özelliği, zamanlamak ve kaydetmek için her gönderiyi ayrı ayrı açmanızı gerektirir.

Oysa toplu zamanlama seçeneği, aynı anda birden fazla yazının zamanlamasına izin verebilir, bu da trafiği artırmak ve blogunuzu büyütmek için harcayacağınız zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

WordPress Yazıları Toplu Zamanlama (Adım Adım Kılavuz)

Yapmanız gereken ilk şey, Auto Post Scheduler eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek. Ayrıntılı talimatlar için, bir WordPress eklentisinin kolayca nasıl kurulacağı ile ilgili kılavuzuma bakın.

Etkinleştirmeden sonra, otomatik toplu zamanlama ayarlamak için “Ayarlar > Auto Post Scheduler” sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

Auto Post Scheduler - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
Auto Post Scheduler

En üstte, varsayılan olarak devre dışı bırakılan Otomatik Mesaj Planlayıcısının durumunu ve ‘ Enable Auto Post Scheduler’ düğmesini göreceksiniz. Buna tıklayarak otomatik zamanlamayı etkinleştirebilirsiniz, ancak bu varsayılan eklenti ayarlarını etkinleştirir.

Bu nedenle, zamanlayıcıyı etkinleştirmeden önce eklenti seçeneklerini gözden geçirmenizi ve güncellemenizi öneririm.

Öncelikle, otomatik kayıt aralık süresini ayarlamanız gerekir. Varsayılan olarak, 24 saat olarak ayarlanmıştır; bu, taslaklarınızın 24 saatlik zaman aralığında otomatik olarak yayınlanacağı anlamına gelir.

Her gün bir makale yayınlamak istiyorsanız değişmeden bırakabilirsiniz. İki makale yayınlamak istiyorsanız, 12 saate ayarlayabilirsiniz.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler options ayarlar - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler options ayarlar

Ardından, ‘Restart on Publish’ seçeneğini göreceksiniz. Eklentinin önceden yayınlanmış yayınlarınızı yeniden yayınlamasını istiyorsanız bu seçeneği işaretleyebilirsiniz. Bu ayar temel olarak eski içeriğinizi geri dönüştürmenize ve bloğunuzun taze görünmesini sağlar.

Bundan sonra, ‘Start Scheduling Delay’ seçeneği, ilk zamanlanan yayın yayınlanmadan önce bir zaman gecikmesi ayarlamanıza izin verir. Varsayılan olarak 0 saniye olarak ayarlanmıştır, bu, ilk zamanlanan yazınızın Zamanlayıcı etkinleştirildikten hemen sonra yayınlanacağı anlamına gelir.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler zamanlamayi geciktirme - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler zamanlamayı geciktirme

Ardından, ‘Limit check to these Post Type(s)’ seçeneği otomatik olarak hangi yazı tiplerini programlamak istediğinizi seçmenize izin verir. Varsayılan olarak seçilen bir ‘Post / Yazılar’ var. Sayfalarınız için de otomatik zamanlamayı etkinleştirmek istiyorsanız, klavyenizdeki Shift tuşunu basılı tutarak bunları seçime ekleyebilirsiniz.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler yazi turleri kontrolu - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler Yazı Türleri Kontrolü

Benzer şekilde, otomatik zamanlamaya dahil edilecek kategorileri de seçebilirsiniz. Tüm kategoriler varsayılan olarak eklenir. Ancak, ‘Kategori Yapılmamış / Uncategorized’ Bölümü hariç tutmak isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için, klavyenizdeki Shift tuşunu basılı tutarak diğer kategorileri seçmeniz gerekir.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler kategori yazilari zamanlama - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler kategori yazıları zamanlama

Bundan sonra, ‘Limit check to posts from these Authors’ seçeneğini göreceksiniz.

Dahil etmek istediğiniz yazarları seçerek hepsini dahil edebilir veya bunlardan herhangi birini hariç tutabilirsiniz. Tüm yazarlar varsayılan olarak dahil edilmiştir.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler yazi yayinlari kontrol etme - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler yazı yayınlarını kontrol etme

Anahtar kelimeyle yapılan aramaları kontrollerle de sınırlayabilirsiniz. Belirli anahtar kelimeler içeren yayınları hariç tutmak istiyorsanız, anahtar kelimeleri kısa çizgi ile hazırlayabilir ve alana girebilirsiniz.

Bir başka kullanışlı özellik, yayınların hangi saatlerde yayınlanabileceğini ayarlamanıza izin veren ‘Belirli Günlerde kontrolleri sınırla / Limit checks on certain Day(s) to’ seçeneğidir. Zaman aralığına 24 saat formatında girmeniz gerekir.

Örneğin, yayınlarınızı Pazartesi günleri 09:00 – 21:00 arasında yayınlamak istiyorsanız, pazartesi günleri alanına 0900-2100 yazmanız gerekir.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler yazi yayinlama saati ayarlama - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler yazı yayınlama saati ayarlama

Bu alanlar boş bırakılırsa, günün tüm zamanları kullanılır.

Bundan sonra, hangi günlerde gönderileri planlamak istemediğinizi seçebilirsiniz.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler yazi yayinlama zamani gunleri haric tutma - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler yazı yayınlama zamanında günleri hariç tutma

Ardından uygun gönderi durumlarını seçebilirsiniz. Taslak, Bekleyen veya Yayınlanan gönderileri seçebilirsiniz.

Bunun altında eski yayınlarınızı geri dönüştürmek veya yeniden yayınlamak için kullanabileceğiniz daha fazla ayar var. Eski yayınlarınızı yeni bir yayın tarihi ile güncellemek istiyorsanız faydalıdır.

Tüm ayarları gözden geçirdikten sonra, alttaki ‘Güncelleme seçenekleri’ düğmesini tıklayın.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler guncelleme secenekleri - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler güncelleme seçenekleri

Artık planlama seçeneklerinizi güncellediğinize göre, en üste gidip ‘Otomatik Mesaj Zamanlayıcıyı Etkinleştir’ düğmesini tıklayabilirsiniz.

wordpress yazi zamanlama auto post scheduler etkinlestirme - Toplu Wordpress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı!
wordpress yazı zamanlama auto post scheduler Etkinleştirme

Bu kadar! Eklenti, tüm uygun yayınlarınızı gelecek için otomatik olarak zamanlayacaktır. Programlamak için yayınları manuel olarak açmanıza gerek yoktur.

Bununla birlikte, otomatik zamanlama, zamanlama için WordPress WP-Cron kullandığı için bazen yüksek trafikli web sitelerini yavaşlatabilir. Cron denetimlerini bir zamanlamaya göre ayarlayarak veya bir WordPress önbellek eklentisi kullanarak çözebilirsiniz.

Bu makalede anlatılan, Toplu WordPress Yazı Zamanlama ve Auto Post Scheduler Kullanımı! Anlatıldı. Umarım öğrenmenize yardımcı olmuştur.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu